Snart är grillsäsongen här

Snart är det dags att ta fram grillen, skrapa av gallret och inhandla kolen. Grillsäsongen är snart här och det är utan tvekan den bästa tiden på året. Sommartid så tillagas 95% av alla våra måltider på grillen. Bland det viktigaste inför grillsäsongen är att inventera bland kryddor, marinader och köttsorter. Köttet är den viktigaste biten, det ska vara svenskt kött och det ska vara färskt.




Topp 3 att grilla:

1. Oxfile - Alltid en klassiker som i princip är omöjlig att misslyckas med.
2. Kyckling - En honungsmarinerad kycklingfile med ugnsrostade rotfrukter. Mums!
3. Fläskfile - Den möra fläskfilen, antigen i stora feta bitar eller smått skurna runda bitar. Lyckas alltid.









Bland det godaste att grilla är också spare ribs enkelt marinerade med Santa marias Allaround marinad. Till det serverar jag gärna ett par grillade majskolvar enkelt penslade med smör, salt och peppar. En fröjd för gommen. Får garanterat dina smaklökar att dansa tango.

Tänkte även bjuda på ett enkelt sätt att göra en egen god marinad.

Ingredienser till 4 portioner kött:

0,5 dl olivolja (Gärna finare sort)
3 msk Soja (Jag kör på kikkoman)
1 tsk grillkrydda.

Låt köttet ligga i marinaden ca 1 dygn, rör gärna runt och se till att varje köttbit täcks ordentligt.
För att variera marinaden lite kan man även ha i 1-2 pressade vitlöksklyftor alt 1-2 msk honung.

Och glöm inte, viktigast av allt: En bra glöd!!

/Vad för mat?
Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...