Hemlagad Ravioli - Guda gott

Dagens middag blev en hemlagad ravioli. Har aldrig testat det tidigare, men det blev guda gott.
Tänkte dela med mig av receptet samt hur du går tillväga för att laga till denna underbara rätt.

Först behöver du göra en pastadeg.

500gram mjöl
4st ägg, ej direkt från kylen utan låt dom ligga framme ett tag.
Ev. lite vatten ifall degen blir för torr.

Placera mjölet i en bunke och gör en grop. Knäck äggen i gropen. Rör runt och låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timma.

Nu till fyllningen:

0,5 st gul lök
2st vitlöksklyftor
40g parmaskinka
1msk olivolja
0,5st citron, rivet skal                                         
1krm peppar
1krm Rosmarin, torkad
1krm timjan, torkad
200 g blandfärs
1msk tomatpure
1,5 msk kalvfond
1dl vitt vin
1dl parmesanost, riven
2msk ströbröd

Fräs finhackad vitlök, gul lök samt parmaskinka tillsamans med ctronskal, peppar, rosmarin samt timjan i ca 1 min. Blanda ner färsen och se till att den blir finfördelad. Stek ca 1 min. Rör ner tomatpure, kalvfond och vitt vin, låt allt puttra tilsamans i ca 10 min eller tills nästan all vätska har försvunnit. Blanda i parmensanost samt ströbröd. Låt nu röran kallna. Nu kavlar du eller kör din pastadeg tunn i pastamaskinen. Skär pastan i 10x7 cm och lägg en klick av den kalla röran i mitten. Vik ihop med lite vatten i kanterna (vattnet agerar lim) och lägg sedan i kokande saltat vatten. Kokas i ca 5 min. Ringla lite olivolja, strö parmesanost samt basilika innan servering.


/Vad för mat?
Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...